Verzinknikkelen voor de toeleverindustrie | Galvano Hengelo

Verzinknikkelen

Galvanisch verzinknikkelen geeft een uitstekende corrosiebescherming op staal. Galvano Hengelo verregaand gespecialiseerd in verzinknikkelen. Met een heel dunne laag van slechts 5 mμ bereikt u minimaal 1.000 zoutresistentie. Galvanisch verzinknikkelen passen wij vooral toe in de hydraulische aandrijftechniek: manifolds, stuurschuiven en cilinders. En daarnaast in de machine- en apparatenbouw, energietechniek en automotive.

Protalloy® voor extreem hoge corrosie-weerstand

Moet uw product of halffabrikaat bestand zijn tegen een hoge vocht- en zoutbelasting of tegen extreme temperatuurschommelingen? Dan komt Protalloy® in beeld. Hierbij wordt de zogenoemde hoge zink-nikkellegering blank gepassiveerd (Cr6-vrij), eventueel in combinatie met een dunne topcoat. Op deze manier realiseren wij een extreem hoge corrosie-weerstand van minimaal 1.000 uur bescherming tegen grondmetaalcorrosie in een neutrale zoutsproeitest!

Voordelen van verzinknikkelen

Zink-nikkel vormt gedurende een zoutsproeitest een wittige film: de white haze. Daarna verandert de laag gedurende zeer lange tijd (tot wel vele duizenden uren NSS) niet. Dit is ook één van de belangrijke voordelen boven galvanisch zinklagen. Er worden namelijk veel minder (volumineuze) corrosieproducten gevormd en het corrosieproces verloopt daarmee aanzienlijk langzamer. Dankzij de zeer beperkte laagdikte (min. 5 mμ) is de invloed op kritische maatvoeringen zeer beperkt. Een ander voordeel van verzinknikkelen is dat wij hiermee producten met veel kanalen kunnen bewerken zonder dat de inwendige gaten en boringen door roest worden aangetast.

Verzinknikkelen - Galvano Hengelo

Daarom Galvano Hengelo

We zijn verregaand gespecialiseerd in verzinknikkelen. Wij hebben de kennis, de ervaring en de middelen. Wij bedienen met name de hydraulische markt. Denk aan het verzinknikkelen van stuurblokken. Dit doen wij met uiterste zorg.

Eigenschappen van Protalloy®
Symbool ZnNi
Gehalte Zn 84 - 90 %
Gehalte Ni 10 - 16 %
Corrosiewering *) > 1.000 Uur NSS
Dichtheid (Zn) ± 7,40 g/cm3
Smeltpunt (Zn) ± 750 °C
Thermische stabiliteit goed
Contact met aluminium goed

*) uren NSS (Neutrale zoutsproeitest) getest vlgs. ASTM B-117 tot grondmetaalcorrosie laagdikte standaard > 5 micron zink-nikkel met blankpassiveer en topcoat van ± 1 µm.

Maximale productafmetingen:
LxBxH = 2100 x 300 x 1100 mm.

Basismaterialen voor de bewerking Protalloy: staal en gietijzer.
Zie onze technische datasheet over Protalloy® onder downloads voor meer info.

Kies ook voor verzinknikkelen door Galvano Hengelo