Verzilveren | Galvanisch verzilveren | Galvano Hengelo

Galvanisch verzilveren

Galvanisch verzilveren wordt veel toegepast in de elektro/elektronica-industrie. Zilver heeft een zeer goede elektrische geleidbaarheid. Het materiaal is daarom heel geschikt als deklaag voor contacten en geleiders in schakelsystemen. Galvano Hengelo is specialist in deze markt.

Galvanisch verzilveren van koper en aluminium

Wij verzilveren zowel koper als aluminium. Vooral het galvanisch verzilveren van aluminium producten en halffabrikaten is complex en vraagt om specifieke expertise. Dat heeft te maken met de hechting van de zilverlaag op het aluminium en met de diversiteit aan aluminiumsoorten. Het ene aluminium laat zich namelijk makkelijker behandelen dan het andere. U kunt vertrouwen op ons zorgvuldige en goed gecontroleerde proces. Ook voor het galvanisch verzilveren van koper hebben wij een grote productiecapaciteit. Dankzij onze grote baden produceren wij concurrerend.

Normaal en hard verzilveren

Wij onderscheiden normaal verzilveren en hard verzilveren. Gaat het om contacten, dan verzilveren wij meestal één deel zacht en één deel hard. Dit voorkomt overmatige slijtage. Een verschil van minimaal 25% in de hardheid geeft een behoorlijke reductie in slijtage en verlenging van levensduur. Bij hardzilver bouwen wij een kleine hoeveelheid antimoon in de kristalstructuur van de zilverlaag. Dit legeren vergroot de hardheid van de zilverlaag.

Galvanisch verzilveren - Galvano Hengelo

Daarom Galvano Hengelo

Galvano Hengelo heeft jarenlange ervaring met galvanisch verzilveren en bouwde sinds de start in 1996 veel expertise op. Wij hebben kennis van de diverse producten en halffabrikaten, met name in de elektrotechniek en het stroomtransport. Voor elke ondergrond bepalen wij de juiste behandeling.

Eigenschappen van galvanisch zilver
SymboolAg
Gehalte Ag> 99%
Gehalte Sb (uitsluitend bij hard zilver)< 0.5%
Dichtheid10,49g/cm3
Smeltpunt962°C
Elektrische geleidbaarheid62,51/Ω
Elektrische weerstand1,6µΩ/cm
Hardheid normaal zilver90 - 110HV
Hardheid hard zilver> 125HV
Maximale productafmetingen:
Koper:LxBxH = 2100 x 400 x 1100 mm., ook trommelwerk
Aluminium:LxBxH = 1300 x 300 x 900 mm.

Basismaterialen voor de bewerking verzilveren: koper(legeringen) en aluminium.
Bij aluminium wordt een onderlaag van 3 – 5 micron chemisch nikkel aangebracht.

Kies ook voor galvanisch verzilveren door Galvano Hengelo