Galvanisch vertinnen van metaal | Vertinnen | Galvano Hengelo

Galvanisch vertinnen van metaal

Wilt u contacten en componenten galvanisch laten vertinnen? Vertrouw op de kennis, hoge verwerkingscapaciteit en korte levertijd van Galvano Hengelo. Voor de elektro- en elektronica-industrie zetten wij galvanisch vertinnen breed in als contactmateriaal.

Goede soldeerbaarheid, ductiliteit en corrosiebescherming

Tin zorgt voor een goede soldeerbaarheid en ductiliteit en corrosiebescherming op contacten en componenten. De corrosiebescherming van galvanisch tin staat of valt echter met de poriedichtheid van de laag. Op staal is het geen goede corrosiebeschermer. Dat komt omdat er bij een porie als gevolg van het potentiaalverschil met de ondergrond vrijwel direct grondmetaalcorrosie optreedt. Op koper (legeringen) is tin wel heel geschikt als beschermer tegen oxidatie. Het koper behoudt de goede elektrische eigenschappen en de soldeerbaarheid.

Galvanisch vertinnen van messing

Bij galvanisch vertinnen van messing verslechtert na verkoop van tijd de soldeerbaarheid. Dit komt door diffusie van zink in de tinlaag. Om dit tegen te gaan, brengen wij bij fijne en/of kritische contacten op messing een sperlaag aan van 2 –tot 3 micron koper of nikkel onder het tin.

Galvanisch vertinnen - Galvano Hengelo

Daarom Galvano Hengelo

Galvano Hengelo heeft een brede ervaring met galvanisch vertinnen en bouwde sinds de start in 1996 veel expertise op. Klanten profiteren bovendien van onze grote capaciteit. Daarbij kunnen wij combinaties maken van delen trommelen en ophangen. Hierdoor hanteren wij korte levertijden.

Eigenschappen van galvanisch tin
SymboolSn
Gehalte Sn> 98%
Dichtheid7,29g/cm3
Smeltpunt (circa)220°C
Elektrische geleidbaarheid10,71/Ω
Elektrische weerstand9,3µΩ/cm
Hardheid (halfglanzende laag)20 - 40HV

Basismaterialen voor de bewerking vertinnen: koper(legeringen) en staal.

Maximale productafmetingen:
Koper / Staal:LxBxH = 1300 x 300 x 900 mm.
Koper:ook trommelwerk

Kies ook voor galvanisch vertinnen door Galvano Hengelo