Veelgestelde vragen - Galvano Hengelo

Veelgestelde vragen

In principe werken wij B2B, maar uiteraard kunnen wij best een technische galvaniseerklus voor een particulier doen. Het moet dan passen binnen onze processen, wij zijn bijvoorbeeld niet ingericht op decoratief (herstel)werk. Maar soms kan 1 van onze technische finishes wel een decoratieve toepassing krijgen en dan doen we dat graag, we factureren wel incl. BTW.

Daarbij wordt meestal bedoeld dat u de aanhanger thermisch verzinkt wilt hebben, hetgeen in de volksmond vaak ten onrechte met “galvaniseren” wordt aangeduid. Wij hebben de pagina www.galvaniseren.info opgezet voor een korte uitleg over galvaniseren en tevens adressen voor thermisch verzinken.

Niet elektrisch geleidende voorwerpen kunnen wij niet voor u galvaniseren maar er zijn wel bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Deze kunnen met een speciale voorbehandeling haast alle mogelijke voorwerpen galvaniseren, van kinderschoentjes tot bloemen. Zie www.galvaniseren.startpagina.nl in de rubriek “galvaniseren op kunststof en…”.

Verchromen kent 2 variaties, sierverchromen (decoratief) en hardverchromen (technisch) en beide doen wij niet. Dit wordt meestal door specialistische bedrijven gedaan die 1 van deze beide processen voeren omdat die ook weer erg verschillen qua toepassing.

Helaas kunnen wij met onze relatief grote automatische lijnen, geen (particuliere) restauratieklusjes aannemen, dat is praktisch en technisch gezien niet mogelijk of het wordt onbetaalbaar. Hiervoor kunt u eventueel terecht bij gespecialiseerde restauratiebedrijven die handmatig restauratiewerk doen. Zie totaaloverzicht op www.galvaniseren.startpagina.nl.

Deze vraag krijgen wij regelmatig, maar buiten de info op onze site hebben wij geen informatiepakketten op de plank liggen die we vrij kunnen of willen verdelen. Maar onder “Links” op onze site en op www.galvaniseren.startpagina.nl onder “portals” en “literatuur en publicaties” is het nodige aan informatie te vinden!